Edzőink bemutatkoznak: Malonovits József

Edzőink bemutatkoznak: Malonovits József

Category : Edzőink

 mjHogyan kerültél kapcsolatba az atlétikával?

Általános iskolai versenyen javasolták, hogy legyek igazolt atléta: -kipróbáltam, megtetszett, és azóta sem  tudom abbahagyni.

Sportolói múltadról megemlítenél néhány gondolatot?

Annak ellenére, hogy nem maratoni futóként kezdtem, pár év edzés, versenyzés után kiderült, hogy a hosszabb távokon jobb eredményeket tudok elérni. Voltak kétségeim, hogy egyáltalán végig bírom-e futni a maratoni távot, erre azt a  megnyugtató választ kaptam: “csak az előírt edzéstervet kell megcsinálni és menni fog”….Szerencsémre voltak sorstársaim akikkel együtt haladtunk a megvalósítás felé.

Eredményeim: 2000.Maratoni OB. 6. helyezett, 2000., 2001., 2010. Magyar bajnok maratoni csapat. Hálás  vagyok edzőimnek -Gál Gézának, Zemen Jánosnak, Jenkei Andrásnak- akik segítségével elérhettem ezeket az eredményeket. Részt vettem a 2010. évi Hegyifutó Világbajnokságon. A Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetség alapító tagja vagyok. Indultam terepduatlon versenyeken. A legszebb sportom pedig a tájékozódási futás.

IMG_2841Mire tanított meg téged ez a sport?

Itt senki sem ígéri, hogy könnyű lesz, a dolog  erőfeszítést követel. Neked kell a munkát elvégezni, kitartani, hinni önmagadban.

Miért ajánlanád másoknak is ezt a sportot?

Bízom benne, hogy azért is olvasod ezeket a sorokat, mert tudod, egy olyan kincs birtokában vagy amire célszerű vigyázni. Az atlétika alapsportág, amivel sikeresen megóvhatod, karbantarthatod ezt a kincset. A kicsit merészebbek pedig feszegethetik saját határaikat, hiszen “az élet ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér”

Végzettséged?

Eötvös Loránd Tudományegyetem PPK Pedagógia szakos bölcsész, pedagógiatanár. Jelenleg atlétaedző képzésre járok.

Miért / Hogyan lettél edző?

2008-ban felkértek, hogy hozzak létre egy szabadidős futóklubot Zuglóban. A csömöri úti sportpálya megszüntetése után, az akkori Népstadionba költöztünk, jelenleg a Margitszigeten tartjuk edzéseinket a Margitszigeti Atlétikai Club keretein belül.

Mire vagy edzőként a legbüszkébb?

Arra, hogy sikerült egy olyan futó közösséget megalakítanom, ami nyolc éve folyamatosan működik.  Aztán arra is, mikor rájössz, hogy miről szól ez az egész, vagy örülsz, mert fogytál egy kilót, egészségesebbnek érzed magad, lefutottad életed első harminc kilométerét.

Na jó, egy boldog mosoly is letud venni a lábamról.

DSC_2074Kikkel foglalkozol az edzéseken?

Bárkivel, akinek van célja, kitartása és ideje, hogy megvalósítsa ezt a célt.

Mi az, ami számodra fontos, amit szeretnél átadni a sportolóknak?

Az igazi siker az amikor legyőzöd önmagad. Ez a psziché és a test csatája. Túl vagy az edzés, verseny nagyobbik részén és jön az, hogy  befutsz az ólombányába, egyre több  csillét húzol magad után, de te futsz tovább egészen a célig. Saját céljaidat valósítsd meg, azt, amire vágysz!

Miért ajánlod az edzéseiteket?

Említettem, hogy nem könnyű ez az út, de csapatba könnyebb megtenni. Az edzéseken biztos, hogy  találsz sorstársakat, új barátokat, – és garantáltan rengeteg élménnyel leszel gazdagabb.