Budapest Nyílt Mezei Futó Bajnoksága – első közös “szereplésünk”

Budapest Nyílt Mezei Futó Bajnoksága – első közös “szereplésünk”

Category : Versenyek

lányok és fiúk2016. április 2-án, szombaton rendezte a Budapesti Atlétikai Szövetség a 20. Palota Kupát, amely egyben fővárosunk Nyílt Mezei Futó Bajnoksága, illetve Magyarország Szenior Mezei Bajnoksága  is volt. A Szilas patak partján található Pólus Center parkolójából induló mezei futásra a szervezők szeretettel várták a futás kedvelőit és a versenyzés iránt elhívatott atlétákat is, kezdve a legfiatalabb korosztálytól egészen a szenior korig. A nagyszámú indulók között egyesületünk sportolói több dobogós helyezést is elértek, amelyhez ezúton is szívből gratulálunk!

A verseny friss, fiatal  kis egyesületünk életében mérföldkőnek számított, egyben hatalmas előrelépésnek is, hiszen  ez volt az első olyan esemény, ahol a különféle edzői csoportok tanítványai együttesen álltak rajthoz, és közösen képviselték a klubot.

“A futáson második helyezést sikerült csapatban elérnünk a nők között. Kicsit elégedetlen vagyok magammal, mert futhattam, volna gyorsabban is, de beton lábakon nehéz volt. Nehezen is találtam oda, a rajt előtt kb. 5 perccel láttam meg csak Robi bácsit és kissé levert a víz, mikor még 3 perccel a rajt előtt a rajtszámot tűzögettem magamra. De azért jó volt, minimálszervezéssel, mint ahogy a Budapesti Atlétikai Szövetségtől megszokhattuk. Az idő és a pályakijelölés azonban megfelelő volt, bár az egyik kis híd le volt szakadva, de nem okozott különösebb gondot. Nem tudom, hogy a futás viselte-e meg ennyire, vagy a kezdeti aggodalom 🙂 “ számolt be személyes tapasztaltairól Makrai Zsuzsi, felnőtt futócsoportunk  oszlopos tagja.

Eredményeink:

13 éves fiúk 4500m: 2. helyezett Vágó Soma 17:45
13 éves lányok 3000 m: 5. helyezett Tóth Eszter 12:50
Ifjúsági lányok 4500m: 1. helyezett Rojik Dóra 16:55
Felnőtt nők 6000: 6. helyezett Makrai Zsuzsa 26.06
Felnőtt férfi 9000m 2. helyezett Józsvai Dávid 33.34
4. helyezett Kintzly Péter 34.36
5. helyezett: Péter András36.30
Ifjúsági lány csapatban: 2. helyezett “A” Rojik- Nagy – Illyés összeállítás
6. helyezett “B” Kecskés – Vajda – Timár összeállítás
Felnőtt női csapatban: 2.helyezett Makrai – Andódy – Aba összeállítás
Felnőtt férfi csapatban 1. helyezett “A” Józsvai – Kintzly – Péter András összeállítás
2. helyezett “B” Balta – Mészáros – Gécs összeállítás

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.