Egy jó kőbányait?

Egy jó kőbányait?

Category : Versenyek

Gábor és EsztiA múlt hétvégén ez a kérdés kivételesen nem sörözésre, hanem egy föld alatti versenyre invitálta a különleges élményre vágyó futókat. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezte a BBU ezt az eseményt, ahol a különböző hosszúságú távok egy része a kőbányai pincerendszeren vezet keresztül.  A rendezők igen hangulatossá varázsolták az útvonalat: különböző fényjátékok, falfestések, mécsesek, zongorázó csontvázak vártak a bátor résztvevőkre az verseny során. Lehetett 21, 7 vagy 3,5 km-en indulni, de volt olyan is, aki csak egy kellemes túra keretében nézte meg a különböző effektekkel, kivetítésekkel, hangutánzásokkal berendezett alagútrendszert. Tudtátok egyébként, hogy az anno itt kitermelt kövekből épült fel többek között a Lánchíd és a Margit híd egy-egy része, a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Magyar Állami Operaház épülete?

A több száz lelkes résztvevő között indult a Margitszigeti Atlétikai Club 2 tagja is is. Alagút, sötétség, csúszós talaját figyelmen kívül hagyva, Popovics Gábor 24. helyével eddigi legjobb szereplését érte el 7 km-es távon, gratulálunk neki!

 Daruka Eszti a 3,5 km-es versenyszámban indult testvérével, ami egy óriási kitérőt jelent számra a felkészülése során, hiszen következő versenye a május eleji Salzburg Marathon lesz. Elmondása szerint csak a verseny különlegessége miatt vett részt a futáson, ne kövesse senki a példáját, nem ezzel készül a maratonra! A helyszín sajátosságai (nem egyenletes talaj, lépcső, homályos-rossz látási viszonyok, állott-párás levegő) miatt nem a gyors futáson, sokkal inkább a szórakozáson volt a hangsúly, és egyszer végigfutni pont elég volt rajta.

A „runtertainment” (run+entertainment) kifejezés Eszti szerint sokkal találóbb lenne az esemény megnevezésére, mint a hagyományos „futóverseny” szókapcsolat.

Jövőre is tegyünk majd egészségünkért egy jó csúszós kőbányaival!